ЕРА “Грипната вълна тази година ще е доста по-слаба. Смята се, че мерките

...
ЕРА
“Грипната вълна тази година ще е доста по-слаба. Смята се, че мерките
Коментари Харесай

Експертно мнение: Грипната вълна тази година ще е доста по-слаба

 ЕРА “Грипната вълна тази година ще е много по-слаба. Смята се, че ограниченията срещу коронавируса, намаляват и разпространяването на грипа ". Това съобщи в ефира на “Събуди се "  зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. 

Според нея имунизацията е надеждно средство за справяне с пандемията.  “Другото средство опира да нашата разумност - носене на маски, отдалеченост, хигиена. Ваксинирането върви с продължаващото съблюдаване на ограниченията ", счита професорът. 

“Преболедувалите е добре да си сложат ваксина, само че не е належащо това да стане незабавно след оздравяването. Трябва да се даде път на непреболедувалите вируса ", смята зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

Тя разяснява и до каква степен са безвредни имунизациите.  

“Те са тествани върху хора с хронични болести. Заключението е, че са безвредни за тях. При алергии и автоимунни болести обаче би трябвало наложителна консултация с доктор преди имунизиране ", поясни проф. Ива Христова. 

Специалистът изрече мнение и по въпроса за другите разновидности на коронавируса по света. 

“Не знам за какво по този начин се преекспонира тематиката с разновидността от Англия. Има доста подобен щам и от ЮАР.  Не е нужно при всяка нова разновидност да се имунизираме още веднъж. Вирусът ще мутира непрестанно. Той не е станал по-смъртоносен ", заключи проф. Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР